O nas

Glasbena šola Lartko deluje v Trzinu in je skozi petnajstletno delovanje izobrazila že veliko mladih glasbenikov. S svojim predanim delom z vedno najnovejšimi pedagoškimi praksami učitelji glasbeno usmerjajo in navdihujejo svoje učence in ti s pridom uporabljajo svoje znanje. Med njimi kar pet učencev svojo glasbeno pot nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in na Konservatoriju za glasbo v avstrijskem Celovcu. Izjemen uspeh je, da so trije učenci odšli naravnost iz Glasbene šole Lartko na sprejemni preizkus in ga uspešno opravili celo na Univerzi za glasbo Codarts v Rotterdamu, Univerzi za glasbo in umetnost v avstrijskem Grazu in Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu. Učenci Glasbene šole Lartko zablestijo tudi na večjih odrih, kot so Gallusova dvorana Cankarjevega doma, SNG Opera in balet Ljubljana, RTV Slovenija, Festival LENT in drugje. Prav tako so neustrašni na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih, na katerih dosegajo najvišja priznanja.

Nadvse ponosni so na svoje sestave: veliki orkester, mali orkester, kitarski orkester, komorne skupine, jazz ansambel ter narodno zabavni ansambel. Učitelji učencem poskušajo približati vse zvrsti glasbe in med njimi dajo veliko pozornosti glasbi slovenskih skladateljev.

Na slavnostni akademiji ob 15. obletnici delovanja Glasbene šole Lartko, novembra 2019, ki je bila deležna številnih pohval, so učenci pod vodstvom izvrstnih mentorjev predstavili veliko zahtevnih del slovenskih in tujih skladateljev.

 

V glasbeni šoli Lartko se izvajajo  programi izobraževanja glasbenih inštrumentov:

 

 

 

 

Na desni strani si lahko pogledate, kaj o nas pravijo starši, učenci in obiskovalci koncertov.

 

Direktorica in ustanoviteljica gospa Renata Smolnikar  je vesela, da lahko Glasbena šola Lartko nudi izobraževanje tako velikemu številu učencev, saj pravi, da je glasba duševna hrana in s pozitivnim nabojem premaguje stanje današnjega časa.

 

10956044_652047144903771_7222660936858901928_n


Copyright (c) 2021 - Glasbena šola Lartko, Zavod za glasbeno vzgojo, Šenturška Gora 25, 4207 Cerklje. DŠ: 21876606 | MŠ: 3548473000 - Vse pravice pridržane.
Dohodninska
donacija